Niks lieflijk gitaargepingel, niks geometrische vormen en opgeschuurd steigerhout. Franjes! Ruches! Gewaden! Groots en meeslepend. Tijdens Horror Vacui laten we de artiesten de ruimte vullen en maar zien waar ze hun publiek neerzetten.

Overal beeld, overal geluid, niks is over the top, gênant of overdreven.

Horror Vacui is het laatste onderdeel van een tweedelige serie over performancekunst. Hoe kunnen artiesten de ruimte transformeren met hun aanwezigheid, het publiek overdonderen, zo niet volledig van de sokken blazen? In oktober vorig jaar vond de eerste avond plaats, Vulkaanuitbarsting, waarin artiesten korte, intense performances gaven. Voor Horror Vacui breiden we het speelveld van de artiesten uit met avondvullende performances.

Horror Vacui is evenals voorganger Vulkaanuitbarsting van het performance programma “Floating In Space”
Mette Sterre
Mette Sterre is een beeldend kunstenaar die woont en werkt in Londen en Rotterdam. Ze richt zich vooral op performances waarbij ze gebruik maakt van sculpturale kostuums, film en fotografie. Haar werk behandelt het groteske: de wereld van de chaotische verwarring, het geheimzinnige en de paradox. Ze laat zich inspireren door het werk van Fibonacci, carnaval, sociologie en de horrorfilm. Momenteel focust zij zich op het groteske lichaam.
Door het vermenselijken van alledaagse gebruiksobjecten in haar kostuums creëert ze zogenaamde ‘lichaamsmaskers’. Met deze maskers wil Sterre de sociale constructie van identiteit in twijfel trekken door de grenzen tussen leven en levenloos, gender en object en subject te vervagen. Werk van Sterre was eerder te zien in onder meer New York, Praag, Milaan en Londen.

www.mettesterre.com

Lotte Bovi
Lotte Bovi is operazangeres.Bovi experimenteert bij voorkeur in holle ruimtes, waar ze met de trillingen van haar stem de ruimte tot leven doet komen.
Eerder trad zij op in diverse bijzondere kostuums, zoals een lichtjurk waarin
ze over de grond zweeft tijdens het zingen. Bovi werkte voor haar projecten samen met talloze kunstenaars in uiteenlopende disciplines.

http://foliovilla.com/lottebovi

Heidi Hörsturz
Mediakunstenaar Heidi Hörsturz werkt met audiovisuele performance, video en geluidskunst. Haar animaties, live shows en installaties combineren moderne kunst en thrash esthetiek. Een van de thema’s in haar werk is het verlangen van de moderne maatschappij om alsmaar meer stimulans te krijgen binnen een snel krimpende spanningsboog. Met de zoektocht naar shockerende informatie, seks en het verlangen naar een kleurrijke wereld proberen we de heersende depressie te vervangen. Het onderdrukken van zelfreflectie met audiovisuele aanvallen op de hersenen vertegenwoordigt een streven naar een kunstmatig samengestelde wereld: een digitaal orgasme dat de emotionele relatie met de natuurlijke omgeving bedekt. Haar werk werd gepresenteerd op tentoonstellingen, galeries en festivals als ICA London, European Media Arts Festival, MEM Festival Bilbao, Miami New Media Festival en TENT Rotterdam.

http://heidihoersturz.blogspot.nl/

 

Entree: €5

More