A l a n   C o u r t i s   ( A R )   &   G e r t – J a n   P r i n s   ( N L )
Elektroakoestisch / noise improvisatie

Alan Courtis is een van de meest productieve experimentele muzikanten uit Argentinië. Als gitarist in de band Reynols maakte hij meer dan 100 cd’s . Sinds de jaren ‘90 is Courtis steeds meer experimentele uitingsvormen gaan opzoeken. Momenteel werkt hij samen in improvisaties met  componist en geluidskunstenaar Gert-Jan Prins. Prins werkt veelal met zelfgebouwde apparatuur die de focus legt op de sonische en muzikale kwaliteiten van de elektronische noise. Prins werkt regelmatig samen met bijzondere muzikanten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland.

D S R   L i n e s   ( B E )
Synthesizer landschappen

Antwerpenaar David Edren laat graag zijn muziek voor zich spreken. En dat lukt heel aardig met de sprekende composities die hij maakt. Met modulaire synthesizer neemt hij je mee in het project DSR Lines, een stroom van elektronische geluidschilderingen en kosmische patronen in een landschap vol delicate pulsjes en envelopes. Vers van de pers is zijn plaat III-II, die net uit is gebracht op Ultra Eczema.

http://dsrlines.tumblr.com/
http://dsrlines.bandcamp.com/

R a z e n   ( B E ) 
Etnisch eclectisch

Razen is het Belgische duo Brecht Ameel en Kim Delcour. Zij combineren etnische folk met het moderne experiment. Hun diverse instrumentarium bestaat onder meer uit doedelzak, schalmei, laaggestemde santoor, monochord (bombus) en Tabla. Na hun vinyldebuut en een cd op KRAAK kristalliseerden ze hun geluid verder uit, getuige de indrukwekkende lp Reed Bombus LFO (Deep Distance). Razen laat zich beïnvloeden door oude Europese muziek en deep listening en combineren dit met akoestisch minimalisme.  Op hun jongste dubbel-lp Remote Holograms (KRAAK) toont de band zich grootmeesters van de eigentijdse trance.

https://soundcloud.com/brlaab 

| e n t r e e :   5   e u r o |
| f a c e b o o k |

More