POSTER OKTijdens Fair Label Night vestigt Extrapool de aandacht op jonge, eigenzinnige labels uit Nederland en België. De labels manifesteren zich met live optredens van artiesten, film- en luistersessies van de eigen catalogus en uitgebreide merchandise-stands.

Moving Furniture Records
Moving Furniture Records, een label gevestigd in Amsterdam, specialiseert zich in gelimiteerde releases van experimentele ambient, drone en andere minimalistische muziek. Het label werd in 2008 opgericht door Sietse van Erve. Moving Furniture bracht muziek uit van zowel gevestigde artiesten als Frans de Waard en DNMF, maar ook van nieuw talent als Find Hope In Darkness, Rose & Sandy en Haarvöl.

http://www.movingfurniturerecords.com/

Met live:

Orphax

Onder de naam Orphax maakt muzikant en drummer Sietse van Erve experimentele elektronische muziek met een focus op minimalisme en lo-fi drone. Veel van zijn werk is geïmproviseerd, waarbij hij naast een laptop gebruik maakt van instrumenten, vocalen en schijnbaar willekeurige objecten. Sietse cureert concerten bij hem thuis en bij STEIM en OCCII in Amsterdam.

http://www.orphax.com/

Zeno van den Broek

Het werk van Zeno van den Broek gaat over ruimte, ruimtelijkheid en tijd. Zowel beeld als geluid worden gebruikt om ruimte en ruimtelijke waarneming te beïnvloeden. Vanuit zijn opleiding als architect streeft Zeno ernaar de complexiteit van ruimtelijkheid te onderzoeken en dit op verschillende manieren te uiten. Met zijn laatste album Divergence gaat hij verder met het vervormen van ons tastbare en mentale bewustzijn van ruimte.

http://www.zenovandenbroek.com/

Esc.rec

Het Deventerse Esc.rec, in 2004 opgericht door Harco Rutgers, is een klein, maar gewaardeerd label en platform voor avontuurlijke muziek. Tevens organisator van evenementen als de Ass-crack Stage-hack en The Diamond Exchange.

http://www.escrec.com/

Met live:

Jeroen Diepenmaat

Jeroen Diepenmaat is beeldend kunstenaar met een voorliefde voor geluid. In zijn werk combineert hij beeldende elementen met audio: van installaties die geluid genereren tot tekeningen van singletjes. Op poëtische wijze wijst hij ons op bijna vergeten details, zoals het pluisje dat aan de naald van een platenspeler blijft hangen. Op Fair Label Night presenteert hij o.a. een nieuwe Esc.rec uitgave, een live optreden en beeldend werk.

http://www.jeroendiepenmaat.nl/

Jorg

Jorg is producer, DJ en labeleigenaar van Lomechanik. Het album wat hij uitbracht op Esc.rec kent een nachtelijk narratief, bestaande uit field recordings en soundscapes die evolueren naar meer beatgeoriënteerde, uptempo tracks. Voor Fair Label Night zal Jorg werk mixen, aangevuld met soundscapes, visuals en nieuw werk.

https://soundcloud.com/akajorg

Entree: 5 euro

More