duotoon-DERDE editieTijdens Duotoon splitst Extrapool haar zaal in tweeën. Duo’s uit de elektro-akoestische muziek worden uit elkaar getrokken en spelen elk op een eigen helft. Welke gevolgen heeft dit voor de performance, en hoe ga je hier als luisteraar mee om?

Voor de derde editie van Duotoon wordt het experimenteel ensemble Perforator en djduo R2-B2 gescheiden.
Perforator

Perforator bestaat uit hoboïst Marlies van Gangelen en componist/muzikant Akim Moiseenkov. Het duo combineert hedendaagse elektronische muziek met modern klassiek, improvisatie en beweging. Marlies speelt hobo met elektronische effecten; Akim gebruikt geprogrammeerde joystick, synthesizer en drumcomputers. Hun optredens krijgen een extra dimensie door het gebruik van bewegingssensoren bevestigd aan hun lichamen. Het duo zoekt via deze weg naar de correlatie tussen klank en beweging. Perforator debuteerde in 2016 op het Holland Festival met het project Backbone, waarvoor ze zes internationale componisten vroegen composities aan te leveren die op één A4’tje passen. Voor Perforators nieuwe programma zoekt het duo inspiratie bij onbekende Nederlandse voetballers met mooie namen. Vanavond brengen ze een hommage aan o.a. Fred Friday, Marvelous Nakamba en Arsenio Halfhuid, ieder op hun eigen helft.

R2-B2

De Nijmeegse fijnproevers van R2-B2 gaan als bezetenen al associërend door hun platenkast. Jelle van Wezel (R2) en Sanja Bunic (B2) zijn in razend tempo bijzonder gehecht geraakt aan de wisselwerking van hun grenzeloze discografieën. Al geruime tijd breiden ze hun eclectische reservoir voor elkaar uit middels eindeloze marathons. Ze hebben een zwak voor onderbelichte muzikanten en zetten zich in om die een welverdiende herwaardering te bezorgen. Tijdens Duotoon draait R2-B2 buiten de dj-booth: in een ongebruikelijke opstelling verdeeld over links en rechts. Jelle en Sanja zijn twee van de drie aanvoerders achter Kant; het conceptfeest in Brebl dat in februari na drie jaar haar laatste editie beleefde.

Entree: €5

More