23472103_10155857441297453_2216891241194775200_nOpening: vrijdag 8 december 2017 om 20.30 uur
Tentoonstelling: zaterdag 9 en zondag 10 december 2017 van 12.00-17.00 uur

Extrapool presenteert met gepaste trots een nieuw programma: City Trip! City Trip is een interdisciplinair programma dat handelt over de stad en het initiatief waar het plaatsvindt. Tijdens deze eerste editie is dat Nijmegen en Extrapool.

We vragen je als deelnemende kunstenaars te reflecteren op de ontstaansgeschiedenis en identiteit van Extrapool. De geschiedenis van Nijmegen, waaronder de krakersscene in de jaren ’80, speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe vindt deze geschiedenis haar doorwerking in het huidige Extrapool? En kunnen we hiermee ook iets zeggen over de toekomst? Doel van het programma is een toekomstvisie te ontwikkelen: voor Nijmegen, haar culturele kringen en Extrapool in het bijzonder.
Het eindresultaat is een futuristische weekendtentoonstelling van 8 tot en met 10 december waarin de toekomstvisies zijn omgezet naar kunstwerken. De bezoeker stapt in een tijdmachine en maakt alvast kennis met het Extrapool van morgen! Tijdens elke City Trip-editie drukken we een katern, die we aan het einde van het programma bundelen.

Deelnemende kunstenaars:

Maarten Bel is beeldend kunstenaar en heeft een humoristische benadering naar zijn werk. Dagelijkse dingen vormen de basis. Door observatie en verzamelen ontstaat een archief van potentiële ideeën. Het werk dat hieruit voortkomt is zeer gevariëerd.

Griet Menschaert is kunstenaar en taalkundige. Ze heeft meerdere
publicaties gemaakt en gaat vaak de samenwerking aan. Zij is
de redacteur van KONT magazine en de helft van muzikaal duo De Grot.

Lars Leeuw is kunstenaar, muzikant, filosoof, mailman en kassier. Tevens was hij jarenlang lid van het OKC en is nu eenderde van Barreuh Records. Hij bloeit op door tegenstrijdigheden en kwam per ongeluk terecht op het pad naar verlichting.

Karoline Swiezynski is grafisch ontwerper. Samen met kunstenaars en organisaties uit de culturele sector werkt ze aan gedrukte en digitale publicaties, waarbij altijd het unieke karakter van projecten tot uiting wordt gebracht.

More