28698668_10156196493082453_4769617608675796476_oAsregen is het laatste deel van het drieluik Vulkaanuitbarsting/Horror Vacui/Asregen. Eind 2016 barstte de Vulkaan en werd Extrapool gevuld met explosieve performances in geluid en beeld. Na het geweld van de eerste editie was de lucht niet meteen geklaard. Een aantal kunstenaars voelt zich hier tot aangetrokken en vulde tijdens Horror Vacui de ruimte met theatrale performance. Nu is de lucht eindelijk tot stilstand gekomen en dwarrelt de as neer in de zaal. De smeerboel van het verleden zal de grond bevuilen, maar uiteindelijk zal er nieuw leven ontstaan uit de vruchtbare as. Extrapool nodigt voor Asregen Vaida Tamoševičiūtė, Ronald Bal en Beatrice Didier uit om het apocalyptische én de hoop op herstel over te dragen op het publiek.

Vaida Tamoševičiūtė (LT)
Vaida Tamoševičiūtė is een interdisciplinair kunstenaar (schilderkunst, land art, objecten en performance) uit Litouwen. In 2008 studeerde ze af aan de Vilnius Academy of Arts. Voor Tamoševičiūtė is creatie een ritueel, een meditatie waar het lichaam van de kunstenaar direct of indirect aan deelneemt. Met haar eigen lichaam als medium drukt ze in haar werk haar ervaringen en pijn uit.
http://tamoseviciute.blogspot.nl/

Ronald Bal (NL)
In het werk van Ronald Bal staat de interactie tussen individuen en de wisselwerking tussen lichaam en omgeving centraal. Het aangaan van relaties is een transformatie in tijd, plaats en ruimte, waarbij het lichaam de omgeving aftast en herinterpreteert. Bal choreografeert nieuwe, onverwachte verbindingen tussen personen, materialen en ruimtes en legt dit proces vast door middel van film en fotografie.
http://www.ronaldbal.com/

Beatrice Didier (BE)
Beatrice Didier studeerde aan de theateropleiding van het conservatorium van Brussel. Haar werk gaat in veel gevallen over tussenvormen, tussen realiteit en fantasie, seculier en religieus, tussen hier en overal. Speciaal voor Asregen heeft ze een nieuwe performance ontwikkeld..
http://beadidier.blogspot.nl/


Zaterdag 14 april 2018
Deur: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €5

More