Dans Le Ciel Tout Va Bien

Dans Le Ciel Tout Va Bien, ‘In De Lucht Is Alles Goed’,  is een Franse kunstenaar en uitgever.
Hij onderzoekt de mogelijkheden van de tekening en de schildering. Zijn werk is een beschouwing van landschap, licht, kleuren en korte tekst die doen klinken als titels of ‘catchwords’.
Al zijn tekeningen plaatst hij regelmatig op zijn tumblr blog, http://danslecieltoutvabien.tumblr.com/ en bundelt hij samen in de vorm van zelfgemaakte boeken.

De eerste twee weken van juli zal Dans Le Ciel Tout Va Bien in residency in Extrapool werken aan de nieuwe Art Prison uitgave samen met stencilwerkplaats Knust.

Vrijdagavond 15 juli vindt de ‘release’ van de Art Prison met Dans Le Ciel Tout Va Bien plaats.
Naast een bijzonder presentatiemoment van deze nieuwe uitgave zal het werk ook in expositievorm te zien zijn en is er live muziek van Torii.

 

Torii

Torii begon als Domenico Mangione’s solo project maar is met Olivier Schiphorst op drums, Joris D. Zuiddam op bas en Jilles van Kleef op synths uitgegroeid tot volledige band. In de zomer van 2015 namen de mannen hun eerste plaat op in Mangione’s huis; een kraakpand in een oud schoolgebouw waarin Mangione een studio bouwde. Deze fijne ruimte bood de mogelijkheid om de liedjes live op te nemen en interessante improvisaties vloeiden daaruit voort. Het openingsnummer Värav is zelfs compleet geïmproviseerd en kan worden gezien als een symbolisch portaal, wat vergelijkbaar is met de betekenis van Torii.

Torii maakt dromerige, poppy, warme liedjes met een melancholische sfeer. Ze doen denken aan Stereolab, Deerhunter, Belle and Sebastian, en Mac DeMarco.

https://torii-jizzfunk.bandcamp.com/releases

 

vrijdag 15 juli |  open: 20:30 | aanvang 21:00 | entree: 3 euro

More