Midwinter Night MovieExtrapool en Deep End Film presenteren:
A  M i d w i n t e r   N i g h t   M o v i e

Het is nacht, stikdonkere nacht. Er klinkt tromgeroffel, uilen krijsen, wolven huilen en ergens zitten zeven rovers om het vuur op dit kantelpunt van de aarde: de Midwinternacht. Buiten voltrekken zich duistere rituelen, terwijl jij binnen lekker tegen de verwarming zit opgekruld. Op zondag 21 december slaan Extrapool en Deep End Film voor de tweede keer de handen ineen met een speciaal filmprogramma om de langste nacht van het jaar door te komen. Geheel in de geest van de Japanmaand bij Extrapool: twee films en een live-act uit het land van de rijzende zon.

O n i b a b a   ( J a p a n ,   1 9 6 4 )
Regie: Kaneto Shindô. Duur: 103 min

Een immens diepe put vol met lijken; eenzaam dolende samuraistrijders; en een masker dat je niet meer afkrijgt zonder te sterven – dit zijn enkele elementen die regisseur Kaneto Shindô heeft verstopt in het wuivend, metershoog susuki-gras. Onibaba is een broeierig, bevreemdend en visueel zeer sterk horrordrama, waarbij de echtgenote en moeder van een vertrokken soldaat centraal staan. Ze leven van het vermoorden en beroven van verdwaalde samuraisoldaten. Wanneer de altijd geile Hachi naast hen komt wonen, raakt het evenwicht tussen de vrouwen echter verstoord.

Kaneto Shindô (Hiroshima, 1912 – aldaar, 2012) werd beroemd om zijn onomfloerste werken over de catastrofale gevolgen van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Zijn film ‘Children of Hiroshima’ ging in 1953 in première op het filmfestival van Cannes.

T r e e h o u s e
Na afloop van de film zal Treehouse (Yutaka Hoshino) live muziek maken bij een klassieke Japanse short. Met gitaar, samplers, keyboards en stem creëert Treehouse spookachtige, dromerige composities.
t-r-e-e-h-o-u-s-e.bandcamp.com/

Plaatsen zijn te reserveren via info@deependfilm.nl. Wees er snel bij, want vol is vol!

Zaal open: 20.30 uur
Aanvang film: 21.00 uur
Aanvang concert: 22.45 uur
Entree: 5 euro

 

 

More