installation: Valkhof X Extrapool
13 jul '24
installation
Locatie
De Kapel
Zaal open:
20:00
Start:
20:00
Entree:
0

INFO

 

Muttering Void is een serie werken waarin Gökay Atabek en Werner van der Zwan onderzoeken hoe de voorwerpen waarin ons afval verdwijnt een stem kunnen krijgen. Prullenbakken en stofzuigers zijn middels robotische interventies omgevormd tot bewegende lichamen en spelen een rol in gebeurtenissen die de catastrofale kant van technologische vooruitgang belichten.

 

Technische vooruitgang kent ook een ecologische schaduwkant, die gepaard gaat met massale vernietiging. Veel producten worden van meet af aan ontworpen om kapot te gaan en hebben geen ‘plek’ als ze eenmaal opgebruikt zijn. Na gebruik verdwijnen ze in prullenbakken en stofzuigers, waardoor het lijkt alsof het probleem is opgelost. Onze spullen verdwijnen echter nooit echt. Integendeel, veel van ons afval wordt verplaatst, verbrand, en keert terug in andere vormen om rond te spoken in ons dagelijks leven. Om deze illusie van reinheid af te breken, streven de kunstenaars ernaar deze ‘verdwijnplekken’ een stem te geven in de vorm van een muziektheaterstuk gespeeld door deze voorwerpen.

 

Tijdens het Valkhof Festival presenteert het duo een aantal scènes in de vorm van een installatie in de Kapel waarin deze objecten spelen op de rand van de afgrond. Kom en luister naar de stem van de vernietiging.

More

concert
13 oct '24
20:30
Onderstuur – Dynasti
Dynasti
Concert
02-09-2024
21.00
Onderstuur – Clarice Jensen + Nina Ryser
Clarice Jensen, Nina Ryser
concert
05 Nov '24
20:30
Onderstuur – Carl Stone & Miki Yui: Realistic Monk
Carl Stone, Miki Yui