festival: Valkhof Festival x Extrapool
21 Jul '23
festival
Locatie
De Kapel
Zaal open:
20:30
Start:
20:45
Entree:
gratis

Onderstuur
De Nijmeegse muziekscene wordt vanaf april verrijkt met de terugkerende avond Onderstuur. Extrapool en Doornroosje slaan de handen ineen om maandelijks eigenzinnige, vernieuwende, experimentele én vaak verrassend toegankelijke maar nog onbekende livemuziek te presenteren.

 

Timetable:
20.45 – 21.30 : Ulla Straus (onderstuur ism Doornroosje)
22.15 – 23.00 : Ann Eysemans (onderstuur ism Doornroosje)
00.00 – 00.45 : Diter (onderstuur ism Doornroosje)

 

Ulla
Ambient van de bovenste plank! De Amerikaanse Ulla Straus brak vorig jaar door met haar eindejaarslijst-materiaal-album ‘Foam’. Ulla aan het werk kunnen zien in de intieme setting van de Kapel is een niet te missen kans voor liefhebbers van muziek die je naar een andere wereld brengt.

 

Ann Eysermans
Ann Eysermans’ debuut ‘For Trainspotters Only’ was meteen een internationaal schot in de roos. Niet moeilijk als je bedenkt dat Eysermans al jarenlang ervaring heeft als onder meer bassiste, harpiste en artistiek leider van Matrix, het centrum voor nieuwe muziek in Leuven. En bovenal is Eysermans ook fan van treinen, dus de titel van haar album is zeker niet gestolen.
‘For Trainspotters Only’ is een duet tussen Eysermans op harp, en een diesellocomotief. Het concept, oorspronkelijk bedacht voor het Europalia-festival, is live een zeldzaamheid en wordt exclusief voor Valkhof Festival nog een keer tot leven gebracht tijdens de laatste Kapel-avond.

 

Diter
Liefhebbers van knisperende en onvoorspelbare elektronische muziek, opgelet: het concert van Diter als allerlaatste act in de Kapel dit jaar zou wel eens memorabel kunnen worden. Weinig is geweten over dit duo dat opereert vanuit Stockholm, behalve dat hun muziek wat doet denken aan de Japanse grootheid Ryoji Ikeda én dat ze in de duisternis van de Kapel iets zullen creëren dat de bezoekers zowel auditief als visueel zal onderdompelen. Ze ontwikkelden zelf de audiovisuele software voor hun liveshow Adagio, die op Valkhof Festival de Nederlandse première krijgt.

More

installation + lecture
30 Jun '23
21:00
@PENSTAART(JE) — DUGAE KONGKANG & Chet Bugter
Chet Bugter, DUGAE KONGKANG
workshop
1 Jul '23
14:00
@PENSTAART(JE) — Jeroen en Boris de Leijer
Jeroen en Boris de Leijer
presentation + concert
2 Jul '23
14:00
@PENSTAART(JE) — Marc Alberto en Florian Herzog + Jakob Akemann
Jakob Akemann, Marc Alberto en Florian Herzog
festival
15 Jul '23
TBA
Valkhof Festival x Extrapool
TBA