Boekpresentatie + expo + film + quiz: Tohu wa-Bohu
15 DEC'19
Boekpresentatie + expo + film + quiz
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
14:00
Start:
14:00
Entree:
gratis

Tohu wa-Bohu

Boekpresentatie, expositie, film en fotoquiz

14.00 – 18.00 uur

Op zondagmiddag 15 december 2019 presenteert Extrapool het kunstenaarsboek Tohu wa-Bohu, een publicatie van Knust/Extrapool. Het boek kwam tot stand tijdens een aantal werkperiodes in Nijmegen, samen met gastcurator Taco Hidde Bakker, vormgever Remco van Bladel en de beeldend kunstenaars Awoiska van der Molen, Stephan Keppel, Jaya Pelupessy & Felix van Dam, Bart Lunenburg en Eva-Fiore Kovacovsky.

Samen met Knust verkende dit tijdelijk collectief van beeldend kunstenaars en fotografen, die niet eerder met elkaar hebben samengewerkt, de mogelijkheden van de stencildruk en de architectuur en natuur van Nijmegen op het grensvlak tussen fotografie en drukwerk.

Tohu wa-Bohu verenigt fotografie en stencildruk vanuit een gedeelde fascinatie voor deze media. Het thematische vertrekpunt Tohu wa-Bohu komt uit het begin van Genesis 1 en valt vrij te vertalen als ‘wirwar en wanorde’ (in klassieke vertalingen staat het bekend als ‘woest en ledig’).

Extrapool organiseerde in het verleden uitgesproken fotografieprojecten, waarbij met Knust bijzondere publicaties werden gerealiseerd, zoals de Spiegelrefleksies reeks met o.a. Jaap Scheeren, Delphine Bedel, Jochem van Laarhoven, Ksenia Galiaeva en Arjan de Nooy. Met het collectief SALVO maakte Knust de periodiek ‘To The Point’.

Het Tohu wa-Bohu wordt vanmiddag feestelijk gepresenteerd met onder meer een live foto quiz door Arjan de Nooy en Anne Geene, die de deelnemende kunstenaars kritisch gaan ondervragen.

Plaatjes: deejay Sontag

Publicaties zijn verkrijgbaar via de website van Extrapool: boekwerk@extrapool.nl

Voor meer informatie, stuur een e-mail aan Danielle Lemaire (programmeur) via kunst@extrapool.nl.

More

After
Extrapool X Kunstnacht 2019
expo + concert + film
7 DEC'19
20:30
Sharing Space with Nick Drake + Ko Zine
Danielle Lemaire - Ko Zine artist Jelle Kindt
Concert
14 DEC'19
21:00
Concert: Minoru Sato + ASUNA
Minoru Sato + ASUNA + Iona Vreme Moser