Concert, Poetry: The Avonden + Flowers
4 Jan '19
Concert, Poetry
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
5,00 €

Begin november verscheen ‘Wat een cirkel is’, het veelgeprezen nieuwe album van The Avonden de band rond zanger / liedjesschrijver Marc van der Holst. Het is een echt ‘bandalbum’ geworden, met muziek die teruggrijpt op de jaren ‘90. De Volkskrant riep het album uit tot “de mooiste Nederlandstalige plaat van 2018”.

FLOWERS brengt het stonerrockgeluid terug naar zijn embryonale staat en smeert het lukraak uit naar nieuwe avontuurlijke wegen. De dynamiek en spanning wordt groots uitgemeten: van geduchte geluidsmuren tot desolate, spaarzame interludes. Op het podium zijn ze stijlvol en bruisend, maar durven ze tegelijkertijd het lelijke en groteske te verkennen. Bij deze band staat er altijd iets op het spel en hun scherpe doorntakken verdoezelen de ongetemde pracht van de muziek niet, maar definiëren het juist. Begin 2018 heeft FLOWERS hun eerste EP uitgebracht.

Jelmer Esmyn van Lenteren (Maasdijk, 1987) groeide op in een godvergeten kutdorp, werd getogen in een hels gat. Geluk vond hij in Delft. Na vele omzwervingen, poëtische ommedraaiingen en andere ziektes kwam hij uit waar hij nooit is. Voor The Avonden haalt hij zijn mondharmonica uit het vet. Daarnaast leest hij enkele gedichten voor uit zijn recent verschenen debuut  Het is koud waar ik niet ben (Proces Verbaal, 2018).

Gerjon Gijsbers schrijft, presenteert en houdt van The Jesus Lizard . In 2018 verscheen zijn debuutroman Scheuren in het canvas bij uitgeverij Fagus. Vanavond maakt hij zijn presentatiedebuut.

More

Concert
9 Nov '18
21:00
Sun Foot (US) + Piyojo (NL)
feel good music