concert: Onderstuur – Left Bank + Jorg + Piet Leegwater
30 Mar '24
concert
Locatie
extrapool
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
10,00

Tickets via deze link.

 

In deze editie brengen we drie acts met als gemene deler de liefde voor vinyl: Piet Leegwater, Jorg en het duo Left Blank.

 

Van karaoke-covers tot schurende acid techno, van freakfolk tot gangster rap, niks lijkt te gek voor de experimentele audio collages van Piet Leegwater. Compleet op zijn eigen termen brengt hij zijn muziek uit op vinyl, om deze vervolgens rondom Texel en Den Helder te verspreiden onder lokale platenzaken, kringloopwinkels en supermarkten. Pas toen de Amsterdamse cult-winkel Platypus Records Piet benaderde, kreeg zijn muziek het platform dat het verdient. Zijn onlangs verschenen vijfde plaat Poesje Pietje staat wederom bol van eigenwijze outsidermuziek voor het digitale tijdperk.

 

Jorg opereerde voorheen onder Lomechanik, het label en collectief dat zich de afgelopen twintig jaar ingezet heeft voor vooruitstrevende elektronische muziek. Het onderscheid tussen DJ, soundcollage en productie vervaagt bij Jorg compleet. Het label mag dan al even in een diepe winterslaap zijn, nog steeds trapt Jorg alle muzikale hokjes omver.

 

Een omver geworpen platenkast, zo laat de muziek van Left Bank zich het best omschrijven. Vanuit sampling wordt alles dat los en vast zit aan elkaar geregen, waardoor hun muziek niet voor een gat te vangen is. Mocht je daartoe willen pogen, dan vind je nog de meeste aansluiting bij hiphop, want dit Nijmeegse duo beats leverde niet voor niets beats aan Amerikaanse underground rappers zoals Blu en Tree. 

More

concert
27 Jan '24
21:00
Onderstuur – Ressi:Benes + Vida Vojić
Ressi:Benes
concert
24 Feb '24
21:00
Onderstuur – Elif Yalvaç + Aya Metwalli
Elif Yalvac
Double Weekend
Mar/Mar
Some fire to melt these icy icy new beginnings – Collectief E.A.T.
Piet Leegwater, Left Bank, Jorg