concert: Onderstuur – Elif Yalvaç + Aya Metwalli
24 Feb '24
concert
Locatie
extrapool
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
10,00

Tickets via deze link.

Aya Metwalli – 21.00

Elif Yalvaç + Jordan Muscatello – 22.00

Een avond vol prachtige tegenstellingen en culturele overlappingen, met twee geweldige artiesten. Elif Yalvaç maakt muziek met behulp van een scala aan instrumenten, waaronder gitaren, synthesizers, veldopnames en een Game Boy. Haar werk heeft internationale bekendheid gekregen, waaronder recensies in The Guardian, Electronic Sound en The Wire, naast internationale live-optredens en uitzendingen.

 

Haar werken bevatten tegenstellingen: microsound-storingen en langzame builds; hemelse schoonheid en schurende energie. Haar meest recente werk My Heart of Noise (Möller Records – april 2023) is een samenwerking met 9 artiesten uit Scandinavische landen. Ze treedt samen met de bassist Jordan Muscatello op.

 

Aya Metwalli is een Egyptische zangeres, songwriter, componist-performer en improvisator, met name bedreven in het zingen van microtonale Arabische maqam. Met de band Calamita bracht ze in 2023 het goed ontvangen album Al Saher uit. Haar solo-performances staan garant voor verrassingen en voor veel contrast. Net als Yalvaç weet Metwalli haar eigen culturele en muzikale achtergrond te verwerken in muzikale creaties die volkomen wars van clichés of monocultuur zijn. 

 

More

concert
27 Jan '24
21:00
Onderstuur – Ressi:Benes + Vida Vojić
Ressi:Benes
Double Weekend
Feb/Feb
Some fire to melt these icy icy new beginnings – Collectief The Moraine
Elif Yalvaç, Aya Metwalli