installation: Morgana #1: Mireille Tap
27 May '22 — 5 Jun '22
installation
Locatie
extrapool
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
0,00

Tijdens Morgana nodigt Extrapool een kunstenaar uit om onderzoek te doen naar wat een presentatie van experimentele kunst en muziek ook kan zijn. Geen steriele expositieruimte, geen witte muren, geen standaard podium, maar een plek waar kunst en presentatie op een spannende manier in elkaar overlopen. In de eerste editie transformeert Mireille Tap de zaal van Extrapool tot iets wat het midden houdt tussen een knusse [meisjes]kamer, en een licht sinister prinsessenkasteel. Mireille is geïnteresseerd in de kracht van het zachte, het kwetsbare, het nederige en het schattige. Eigenschappen die ondergewaardeerd worden en daarmee ook onderschat worden in hun vermogen te kalmeren, ontwapenen of bedwelmen.

 

In Morgana is niet helemaal duidelijk waar het werk van Mireille begint en waar het eindigt. Is het een autonome installatie of slechts een decor voor de andere programma’s van dit dubbelweekend? Grijpt ze in met haar werk, of creëert ze een context waarin de tekeningen van Emmy Bergsma en de performances van Magic Mirror zich geborgen weten?

 

Mireille heeft een voorkeur voor combinaties van oude materialen zoals glas en metaal met relatief nieuwe materialen zoals kunststof. De contrasten tussen aardse en kunstmatige materialen doen voor haar op een aantrekkelijke manier agressief aan. Afgelopen jaar werkte zij voor het eerst met zilver, een metaal dat ze associeert met sieraden, verfraaiing, aandacht en dierbaarheid. Voor haar project in Extrapool maakt ze o.a. een nieuw siersmeedwerk en een schrijf-set voor handgeschreven brieven.

 

Opening installatie vrijdag 27 mei

Morgana: hapjes met strikjes met Mireille Tap
locatie: extrapool | open: 20:30 | aanvang: 21:00

 

www.mireilletap.com

www.instagram.com/bitbossy

More

Double Weekend
May/Jun
Mireille Tap, Magic Mirrors & De Achtergrond.