Installation : Het Harde Potlood/ MOVED
27 mrt '20
Installation
Locatie
Tweede walstraat 5 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20.00
Start:
20.30
Entree:
Gratis
Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen vanuit het RIVM rondom het COVID-19 / Coronavirus heeft EXTRAPOOL besloten dit evenement te verplaatsen naar zaterdag 26 en zondag 27 september. Zie hier het programma!
Het Harde Potlood
 
Sinds 2006 werken kunstenaars Richtje Reinsma, Roosmarijn Schoonewelle en Heleen Wiemer onder de naam Het Harde Potlood onregelmatig samen aan een experimenteel oeuvre dat o.a. (muur)tekeningen, installaties en performances omvat, onder meer te zien geweest in De Oude Kerk in Amsterdam en Museum Jan Cunen in Oss.
 
In de installatie en performance As the dust returns ontfermt het collectief zich over het wonderlijke universum van het huishouden. Welke bezwerende rituelen gaan er schuil in de dagelijkse strijd tegen vuil en chaos? Is de wereld binnenshuis een toevluchtsoord of een gevangenis? Te midden van afwas, hydrofiele doekjes en rondslingerende spullen maakte Het Harde Potlood tekeningen en collages op papier en stof, ruimtelijke objecten en kostuums. Tijdens de performance op zaterdag 28 maart vormen de dansende stofwolken, broze objecten en behulpzame draden samen het decor voor een stug schoonmaakballet.
 
Het Harde Potlood legt de doorlopende rode draad in het Extrapool weekend van maart. Het collectief neemt gasten mee en bevraagt het huishouden. Onderweg komen ze ‘In This House’ de Rotterdamse band Lewsberg tegen en de Franse kunstenaar Geoffroy Pithon.
As the dust returns zal het gehele Extrapoolweekend te zien zijn.
 

More

Exhibition + Performance + Film
28 FEB '20
20.30
De Naakte Waarheid | Iets Met Dieren | Aya Suzuki
Selma Köran, Viviana Druga, Aya Suzuki, Diane Lucile Campbell
Print
11 mrt '20
19.00
RISO Café
Iedereen die wil!
Kunst + Performance
13 mrt '20
20.30
Extrapool Extern Programma / GECANCELD
Asiel voor gekwetste mensen, Show van JAM van der AA