concert: Fetter + Anna VS June + Novo Line (Osàre!) + Slimtarra sale
8 Jan '23
concert
Locatie
extrapool
Zaal open:
14:00
Start:
14:00
Entree:
5,00 na 15:30 uur

Koop je tickets hier

 

Op zondag 8 december kun je weer bij ons terecht voor een middag sound & art! Ditmaal met een  Slimtarra Wallpaper sale en nieuwe release van grafisch ontwerper Yaël Noij, daarnaast ben je ook welkom bij de concerten van Fetter, Anna vs Juni en Novo Line.

 

Slimtarra Wallpaper Sale
We beginnen het nieuwe jaar meteen goed met een uitverkoop op ons Slimtarra behang! Door de jaren heen hebben we samengewerkt met verschillende kunstenaars aan diverse behang ontwerpen. Alle Slimtarra’s zijn door Knust gedrukt op de Riso en te zien geweest op de Extrapool muren. Ieder ontwerp bestaat uit een A3, die samen een doorlopend patroon vormen.

 

Per m2 (10 vellen) rekenen we normaal gesproken 15 euro, maar deze middag slechts 10 euro!Het nieuwste Slimtarra behang wat deze middag te zien is in Extrapool is van grafisch ontwerper Yaël Noij.

 

Fetter & Anna VS June & Novo Line touren nu met Osàre! Editions

NTS resident Elena Colombi startte in 2019  het platenlabel Osàre! Editions. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord voor “gedurfd”. Het label wil  muziek presenteren die is gericht op de toekomst en experiment. Tracks die spelen met de verwachtingen van tijd of genre. Osàre! heeft Colombi’s voorliefde voor eigenzinnige en onontdekte artiesten verder gestimuleerd. Je vindt er  darkwave uit de jaren negentig en  opkomende talenten.

 

Fetter (Chicago/Amsterdam)

Fetter maakt heavy noise pop om op te dansen en te huilen. Haar Live-sets schommelen tussen etherisch en beukend. Ze nemen de luisteraars mee door een mistige wildernis van kruisende ritmes en dreigende synthlijnen, waarbij haar gouden stem de weg wijst. Haar sonische inspiratiebronnen zijn industriële muziek uit de jaren 80, electropop uit de vroege jaren 2000 en heilige koormuziek.

 

Fetter is de stagename van multimedia-artieste Jessica Tucker. Onder haar eigen naam laat ze ook beeldend werk zien bij Extrapool. Ze starte in 2013 in de Amsterdamse muziekscene en heeft de afgelopen tien jaar opgetreden in Europa en de VS ( Rewire Festival, Red Light Radio, het Goethe Institut, het Garfield Park Conservatory, e.a)  Ze werkt momenteel aan een nieuw album en een video-opera, een queer, psychedelische, posthumane heruitvoering van De Notenkraker. Tucker heeft haar opleiding gevolgd bij MIT en op de Rietveld akademie. Ze doceert nu aan de School of the Art Institute of Chicago.

 

Anna VS June (Athens)

Anna Papaioannou, alias Anna VS June, is een Griekse producer, zangeres en songwriter. Ze combineert traditionele met elektronische geluiden door te experimenteren met akoestische instrumenten, analoge synthesizers, drummachines en stemtechnieken. Haar album ‘Prosper Easter‘, gebaseerd op volksdeuntjes en opnames uit Griekenland, werd in 2020 uitgebracht door het vinyllabel Yalanchi. Eerder releasde ze op o.a. Osare! Editions. Ze heeft opgetreden op Sonar Festival (Barcelona), Reworks Festival (Thessaloniki), Red Bull Music Festival (Berlijn) en Electric Nights (Athene). Voor ‘Istorima’ – een grote database over Griekenland –  heeft ze momenteel de opdracht om verhalen van de underground muziekscene van Athene te onderzoeken en te verzamelen.

 

Novo Line
Novo Line – alias van de Berlijnse algorave maestro Nat Fowler – werkt met herinterpretaties van archaïsche hardware zoals midi functionaliteit binnen het Adult Oriented Rock genre. Zijn nieuwe werk bevindt zich in de periferie tussen leftfield elektronica en avant-garde pop en is een geheel nieuw sonisch universum, griezelig vertrouwd en toch volkomen onbekend. Fowler is een visionair synthesist en staat bekend om zijn producties die gebruik maken van voornamelijk jaren ’80 apparatuur, waaronder vintage digitale synths, afgedankte MIDI Hi-Tech, tape delay en zelfs een oude Atari ST computer. Maar ondanks de verouderde technologie is het resultaat verre van nostalgisch. Op deze zondag stort hij zich in een ambient benadering van zijn recente werk.

 

Lineup: 
14.00 open with Slimtarra wallpaper sales and books + Osàre! label merch and visual works on display + dj
15.30 Novo Line
dj: @mf
17.00 Anna vs June
dj: @mf
18.30 Fetter
20.00 Closing

More

riso cafe
13 Aug '22
14:00
Riso Cafe @ Extrapool
Knust