online workshop: Extrapool Weekend januari – De Naakte Waarheid
31 jan '21
online workshop
Locatie
Online event
Zaal open:
13.15
Start:
13.30
Entree:
5 euro
Dit Extrapool weekend zal geheel online plaatsvinden. Dat betekent dat deze workshop waarin je werkt met klei via zoom is te volgen. Hoe werkt dat?

 

    • – Inschrijven door een ticket kopen via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/extrapool-weekend-januari-2021
    • – Vervolgens ligt er een klei object voor je klaar in Extrapool. Dit basis object voor de workshop kun je komen ophalen op dinsdag 26 januari (10 – 17h).
    • – Op zondag 31 januari log je thuis in op de gedeelde link om mee te doen.
    • – Na de workshop kun je je werk weer afgeven bij Extrapool om het te laten bakken. Twee weken later is je afgebakken keramische Huaco daar weer op te halen.

 

~ONLINE WORKSHOP~

zondag 31 januari 2021
zoom zaal open: 13.15 uur
start workshop: 13.30 uur
Duur: 2 – 3 uur
entree: €5 excl. servicekosten via de ticketlink hieronder:

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/extrapool-weekend-januari-2021

 

Workshop door Vica Pacheco & UZBAK

In De Naakte Waarheid vragen we ons af hoe een verhaal of traditie ons kan helpen om de toekomst te vormen. Door te luisteren en combineren bouwen we aan nieuwe verhalen. Het fantastische is een tijdloos antwoord in de soms zware tijden om ons heen. Door te associëren zonder regels, creëren we nieuwe werelden die los staan van het verloop van onze eigen realiteit. Via deze poëtische omweg door parallelle dimensies valt er veel te leren over onze eigen werkelijkheid.

Vica Pacheco is muzikant en creëert in haar werk gelaagde mythologische verhalen. Voor deze workshop werkt ze samen met UZBAK, een specialist op het gebied van blaasinstrumenten uit het precolombiaanse tijdperk (vóór de ‘ontdekking’ van Amerika door Christopher Colombus). Op hun aanwijzing werk je aan een eigen Huaco  (keramisch object).

~voertaal Engels~
~geen kennis van keramiek vereist~

Vica Pacheco

Met een gemanipuleerd onaards stemgeluid en een immense database van zelf opgenomen field recordings vormt Pacheco haar composities als kleine, grote verhalen. Geïnformeerd door elementen uit diverse culturen ontstaat een palet van ongebreidelde sonische fantasieën. In deze workshop gebruikt ze haar werkwijze om tot speculatieve instrumenten te komen. Eerder verwerkte ze vergelijkbare keramische instrumenten in de nummers op haar album ‘Symplegmata’.

https://kraak.bandcamp.com/album/symplegmata

More

Livestream
30 jan '21
21.00
Extrapool Weekend januari – GROUND – Wineke Gartz en Nash Whalen
Wineke Gartz en Nash Whalen