Exhibition Performance Lecture: De Achtergrond
21 Dec '18
Exhibition Performance Lecture
Met De Achtergrond speelt Extrapool in op de huidige opleving van de belangstelling voor de tekenkunst als kunstvorm. We nodigen tekenaars met een kenmerkend signatuur uit om grote wandtekeningen te maken op de muren van Extrapool’s entree en de bovenbouw van de toonzaal. De tekeningen zijn geen geïsoleerde afbeeldingen, maar worden deel van Extrapool. Samen met het steeds veranderende stencildrukwerk op de muren gaan ze een uitwisseling aan met het programma.
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
gratis

De tekeningen krijgen live een nieuwe dimensie. Soms nemen ze de ruimte over, op andere momenten gaan de tekeningen op in de achtergrond van een performance of worden ze onderdeel van het werk dat op dat moment gepresenteerd wordt.

De betekende wanden zijn drie maanden zichtbaar voor het publiek. Daarna nodigen we nieuwe kunstenaars uit om over het werk van hun voorgangers heen te tekenen.

De Achtergrond kan bezocht worden tijdens ons lopende programma (te zien op onze website) of op afspraak via Danielle Lemaire: kunst@extrapool.nl

Katrina Brown
Het werk van choreograaf en performer Katrina Brown beweegt zich tussen actie, installatie, workshops en onderzoeksperiodes. In haar werk komen spoor, beweging, materiaal, af- en aanwezigheid, oppervlak, geheugen en tijd terug. Brown onderzoekt de dialoog tussen beweging en tekening. Tijdens deze presentatie zal de tekening van Katrina live in een performance tot stand komen.
Bart Lodewijks
Bart Lodewijks maakt krijttekeningen in publieke en private ruimtes en schrijft over het proces. Tekeningen en teksten komen samen in publicaties en lezingen. Zijn tekenmateriaal bestaat onder andere uit krijt, een waterpas, een aluminium ladder en de publieke ruimte. Bart zal in Extrapool een ingreep maken in de ruimte. Of op de ruimte? Live brengt hij deze avond de ‘Kleine 1man show van Bart Lodewijks’.

More

Concert, Exhibition, Performance
17 Nov '18
21:00
Cellulose Congres
music with plants