Concert: Concert: Minoru Sato + ASUNA
14 DEC'19
Concert
Locatie
Extrapool, Tweede Walstraat 5, 6511 LN Nijmegen
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
5,00

Concert Minoru Sato en ASUNA
De Japanse geluidskunstenaars Minoru Sato en ASUNA werken sinds 2004 samen aan verschillende projecten waarin ze hun eigen methodieken combineren. Zo onderzoeken ze met de orgels van Asuna en de resonanties van de glazen buizen van Minoru akoestische verschijnselen zoals de vibraties en fluctuaties van geluidsgolven, om deze vervolgens om te zetten tot geheel nieuwe auditieve ervaringen.

In 2008 stonden ze samen met Keisuke Oki als het trio Valve/Membrance op onder meer Transmediale in Berlijn en Happy New Ears in Kortwijk. Meer recent werken ze aan een project dat karakteristieke en site-specifieke tonen met elkaar verbindt. Hun versie van het populaire dancehall riddim nummer Sleng Teng uit 1986, uitgebracht op 7” vinyl bij Meeuw Muzak, is een eerste resultaat uit deze nieuwe benadering.

Minoru Sato is een geluidskunstenaar met een fascinatie voor akoestische fenomenen, die hij onderzoekt via installaties, performances en tekst. Hij is sinds 1989 actief onder de naam ‘m/s’ en richtte in 1994 zijn eigen label ‘WrK’ op. Daarnaast produceert hij werk onder de naam SASW en met zijn band Il Grande Silenzio. Als curator heeft Sato diverse tentoonstellingen en performances voor hedendaagse kunst opgezet. Bekijk meer info over de kunstenaar via zijn website. 

ASUNA maakte als tiener al experimentele muziek. Zijn eerste grote werk, Each Organ uit 2002, is een geluidsinstallatie die het concept van etymologie verkend. Bekend is hij ook om zijn 100 Toys, een performance waarvoor Asuna zich omringt door talloze, zorgvuldige geplaatste speelgoedinstrumenten en keyboards. Hiermee creëert hij een moirépatroon van geluidsinmenging; afhankelijk van waar je als luisteraar staat, hoor je subtiele variaties in resonantie. Lees hier meer over ASUNA.

Ione Vreme Moser is cancelled.

En vanavond: plaatjes van Meeuw Muzak!

More

expo + concert + film
7 DEC'19
20:30
Sharing Space with Nick Drake + Ko Zine
Danielle Lemaire - Ko Zine artist Jelle Kindt
Extern
20 NOV'19
19:00
Extrapool Extern
Wintertuin Festival
After
Extrapool X Kunstnacht 2019